Rick Adelman’ın Açıklaması Gereken Şeyler Var!


Rockets, Shane Battier ve Aaron Brooks’u gönderip Hasheem Thabeet ve Goran Dragic’i aldığından beri 3 maç oynadı. Takas günü, genel kanı aşağıdaki tepkilerden birini vermek şeklindeydi:

“Tamam! Şimdi Terrence Williams dakika almak zorunda!”

“Gerçek bir pivot! Chuck Hayes’le başlamaya gerek kalmadı”

“Savunma yapabilecek uzunlukta gerçek bir yedek oyunkurucu? Bu harika”

Yaklaşık bir hafta sonra…. Rockets’ın eline ne geçti?

Terrence Williams, New Jersey’e karşı 11 dakika, New Orleans’a karşı 7 dakika ve Portland’a karşı 5 dakika oynadı. İmla hatası gibi geliyor ancak hepsi gerçek.

Ek olarak, Chuck Hayes yine ilk beşte. Niçin? Hiçbir fikrim yok. Alakalı bir olay da, Hasheem Thabeet sırasıyla 2, 0 ve 0 dakika oynadı. Daryl Morey, Rick Adelman’a takıma bir pivot geldiğini söylemiştir değil mi? Di mi?

Ah, Adelman’ı kısa bir süreliğine Dragic’i oynatmadığı için affediyorum. New Jersey’e karşı birçok fırsatı olmuştu sonra da gıda zehirlenmesi geçirdi. Kyle Lowry’nin 40+ dakika oynaması da anlaşılabilir bir şey. Artı, Lowry çok iyiydi. Onu herhangi bir zamanda kenara çekmek hata olurdu. Üzgünüm Goran.

Neden buna dikkat çekiyorum?

Çünkü Rick Adelman’ın ya yeni oyuncuları takımla kaynaştırması ya da yoldan çekilmesi gerekiyor. An itibariyle, Rockets 31-31’le yüzde 50 galibiyet yüzdesinde. Şimdi takımı izlemenin yüzde 10000 daha ilginç olacağını ve yürekleriyle oynadıklarını söylemeye hazırım. Savunma yapmaya bile çalıştılar ancak pek beceremediler. Rockets Batı’da 11. sırada. 8. sıraya çıkıp playoff yapsalar bile — bu iyi bir şey mi? Spurs’e karşı yürekli oynamakla bir şey başaramıyorsunuz. Tracy McGrady’e sorabilirsiniz: art arda playoff tecrübesi sadece ve sadece çılgınca beklentilere sokuyor, ardından hayal kırıklığı ve duygusal çöküşler. Bu Rockets takımıyla kazanmak istemediğim bir alışkanlık bu. Buna değmez.

Dahası, hepimiz biliyoruz ki Rick Adelman 2011-2012 sezonunda Houston Rockets’ın başında olmayacak. Ya emekli olacak ya da kontrat uzatma teklif edilmeyecek. Bu karşılıklı yolların ayrılması denilen şey. Bu yüzden neden kalan 20 maçını da kazanması gerekiyorsa hala koçluk yapıyor? Hiçbir anlamı yok. Sıfır.

Seni severim Chuck Hayes; ancak gelecek sende değil. Kalan maçların hiçbirinde ilk 5 pivotu olmamalısın. Ne sana ne de takıma bir şey kazandırıyor.

Seni de severim Brad Miller. Komik bir adamsın ve olgunsun. Atletik olarak sıfırsın ayrıca. Thabeet’in yerine senin dakika alman şaka gibi bir şey. Miller geçen gece Portland’a karşı 14 dakika oynadı. Jordan Hill? 0. Thabeet? 0. Adelman takımın başından gidinceye kadar çözülmeyecek bir denklem. Rockets geleceği için de hiçbir yararı yok. Bizim de kalan 20 maçı adamamız gereken kişiler geleceğimiz olan oyuncular.

Şimdi – bu Uykulu Koça bir güvensizlik değil. Son dört yılda Rockets için iyi işler yaptı. NBA’in en iyi koçlarından biri. Ayrıca genç oyuncuları da pek destekleyicisi olmadığını gösterdi. Lanet olsun, Patrick Patterson harika bir form grafiği yakalamıştı. Ve Adelman onun 7 dakika oynamasına izin verdi.

Rick Adelman bugün koçluktan çekilir yılın geri kalanı için takımı Jack Sikma ya da başka birine devrederse, Rockets için daha iyi olur. Evet Rockets galibiyet serisi yakalamış durumda, biliyorum… ama gerçekten, bu takımın şampiyonluk adayı olduğuna ikna olmam için çok geç. Değiller. Sonuçta, Les Alexander ve Daryl Morey eğer Rockets’in yeniden yapılanmaya girdiğini söylerlerse, onlara katılırım. Michael Corleone yaklaşımı gibi. Sonny Corleone yaklaşımı, var olan durumu korumak olurdu, Chuck Hayes’i ve Brad Miller’ı oynatmaya devam etmek ve geleceği yok saymak. Bu da bir hata olurdu.

Hasheem Thabeet, Terrence Williams, Patrick Patterson ve Goran Dragic kalan 20 maçta takıma ne katabileceklerini göstermek için fırsat bulmalılar. Rick Adelman kabul etsin ya da etmesin, Rockets gelecek yıl için oynuyor. Bu şekilde davranmaları gerek.

Bırak oynasınlar!

Çeviridir.

Orijinali: http://www.thedreamshake.com/2011/3/2/2025119/rick-adelman-has-some-explaining-to-do

 

 

Yorum bırakın