Aaron Brooks’un Sınırlı Serbest Olma İhtimali İşleri Karıştırdı


NBA, hareketli bir takas sezonunu birçok takası bir noktada buluşturan bir özellikle geride bıraktı: oyuncuyu hiçbir şey almadan kaybetmemek için serbest kalmadan önce takas etmek.

Cavs, Raptors ve Suns’ın süper yıldızlarını yerine kimseyi getiremeden kaybetmesinden dolayı ortaya çıkan bir durumdur.

Bu Carmelo ve Deron Williams takaslarında da görüldü, takımın yıldızları genelde serbest kalma kararı verene kadar takımda kalırlardı.

Ayrıca Thunder ve Celtics arasındaki Kendrick Perkins ve Jeff Green etrafındaki sürpriz takasta da aynı şey oldu. Thunder, Green’e bu sezon arasında sınırlı serbest olacağı için büyük paralar vermek istemedi bu yüzden kendilerine uyan bir parçayı aldılar hem de muhtemelen daha ucuza. Boston, 4 All-Starlı kadrosunun beşinci parçasına büyük meblağlar veremeyeceğini düşündü ve Green kumarını oynadı.

Sonunda Phoenix Suns, Houston Rockets arasındaki Aaron Brooks – Goran Dragic takasına geldik. Rockets bu anlaşmayı yaptı çünkü Brooks iyi bir ücret almak için sınırlı serbest olacaktı ve bu parayı vermek istemediler veya onu hiçbir şey almadan kaybetmeyi istemediler.

Şimdi Brooks’la riskli durumda olan takım Suns.

Steve Nash’i yedeklemek için iyi bir para verecekler ya da şüpheli bir ilk beş oyuncusu olacak ya da başka bir takımın onu almasını izleyecekler ve Goran Dragic’i ve ilk tur draft hakkını bedavaya vermiş olacaklar.

Bu yeniden yapılanmaya girecek olan Suns için feci olur, ancak aynı şekilde Brooks’a sırf yatırımı kurtarmak için yapılacak olan kötü bir teklif yıkıcı sonuçlara yol açar.

Bu Suns’ın bu hamleyle uzun vadedeki planının ne olduğunu sorgulamaya kadar gider. Brooks’u takımda geleceğin oyunkurucusu olarak düşündüklerini varsayalım; ancak bu Suns’ı fazla para ödemeye itebilir.

Daryl Morey bu durumla uğraşmak istemedi ve Brooks’u takas etti ve Dragic gibi geleceği parlak bir oyuncuyu aldı ve bu sezon arasında ilk tur draft hakkı sayesinde kötü durumda olma şansı yok.

Eğer Suns Brooks’la kabul edilebilir bir fiyatta anlaşırsa (yıllık 5 milyon dolar gibi), her şey hallolmuş olur; ancak birçok genel menajeri yetenekli oyuncuları takas etmeye iten sebep de koşulları sağlayamayacakları korkusuydu.

Dragic’i ve bir draft hakkını takas edip karşılığında Brooks’u ve sınırlı serbest oyunculuğunu alarak, Suns’a, Brooks’u aşırı bir ücretle imzalatmanın ya da hepsini bir kaybetmenin kapılarını açtı.

Çeviridir.

Orijinali: http://valleyofthesuns.com/2011/03/01/aaron-brooks-trade-restricted-free-agency-risks/

 

 

Yorum bırakın