2010-2011 Sezonunda Kobe’nin En İyi 20 Sözü


20. Lakers Detroit maçının son çeyreğinde sert savunmayı bırakır.

“Bizim işimiz bu, yapmamız gereken bu. Oynamak için para alıyoruz. Bunu yapmazsanız yakalanırsınız, ardından kötü alışkanlıklarınız olur ve kötü alışkanlıklarınızın olmasını istemezsiniz”

Kobe, iki kere üst üste şampiyon olan bir takımın kolayca kazanması gereken bir maçta zorlanmasından dolayı oldukça öfkeli.

Lakers 3 çeyrek sonunda Pistons karşısında 84-63 öndeydi; ancak dördüncü çeyrekte Lakers ilk beşi bütün çeyreği oynamasına karşın 25-11’lik bir seri yakaladı Pistons.

19. Lakers Sacramento’ya evinde kaybeder

“Savunmada iyi değildik. İyi adam tutamadık ve çok boş şut attılar. Uyumsuzduk ve rotasyonda yavaştık, bize pahalıya patladı. Savunmada o kadar sert değildik. Yapmamız gereken çok şey var. Hala çalışmamız gerek ve daha tutarlı olmamız gerek”

Lakers Sacramento’ya kendi evinde kaybetti. Maçta Kings yüzde 51 saha içi isabet yakalarken, Kings oyuncuları DeMarcus Cousins ve Samuel Dalembert toplam 45 sayı attı.

Durumu daha kötü yapan, genelde olduğu gibi Fox Sports West maçı yayınlarken, Fox Sports Prime Ticket’ın maçı özel bir görüntüyle yayınlıyordu. Prime Ticket’ta spiker yoktu, sadece maçın içinden sesler ve özel bir kamera açısı, bu yüzden Lakerslı taraftarlar bu utanç verici kaybı daha  iyi görüntüyle izlediler.

18. Lakers 8 galibiyetle başlar

“Çok önemsemiyoruz. Normal sezon yeterli galibiyet almak, daha iyi olmaya çalışmak demek ve bu gece bun yaptık biz.”

Lakers Minnesota’yı kendi evinde zar zor yenip, sezona 8 galibiyet 0 mağlubiyetle başladı.

Bryant 82 maçlık sezona 8-0’lık başlangıcın çok heyecanlanılacak bir şey olmadığını biliyor, özellikle öyle bir kolay fikstürde.

17. Üçlük yarışına dönen maçta Lakers, Suns’a kaybeder

“Özellikle deplasman serisine başlayacakken kaybetmekten nefret ediyorum; ancak olan bu. Bir sürü üçlük attılar.”

Lakers’In bu sezon ilk iç saha yenilgisiydi ve üç maçlık deplasman turuna çıkmadan hemen önceki maçtı.

Phoenix’e kaybederken, NBA’in en iyi ikinci rekorunu kıran Suns 22 üçlük attı. 8-0’lık seriyle başladıktan sonra 2. kez üst üste alınan mağlubiyetti.

16. Lakers Dengeyi Bulur

“Arkadaşlara ‘Herkes sizin için neler diyor bir dinleyin. Bunu motivasyon kaynağı olarak kullanmak zorundasınız’ dedim”

Maça gelirken, taraftarlar Milwaukee ve Memphis’e olanlar da dahil son 6 maçın 4ünü kaybeden takım için endişeleniyorlardı.

Lakers, Pistons’ı 108-83’lük skorla kolayca yendi, Detroit’e boyalı alanda 60-40’lık üstünlük kurdu.

15. Shannon Brown Boş Smacı Kaçırır

“Bence komikti. Çok yükseğe çıkmıştı. Bir binanın tepesinden sokağa bir çakıl taşı attığınızda bazen hedefi tutturamazsınız.”

İronik bir şekilde, smacı kaçıran Shannon Brown geçen sezonun All-Star smaç yarışmasına katılmıştı. Brown ligin en atletik oyuncularından biri; ancak fastbreak’te boş smacı kaçırdı.

Bryant bunu komik buldu; ancak Lakers o anda 38 sayı önde olmasaydı oldukça öfkelenirdi.

14. Lakers Chicago’yu yener

“Bu gibi maçlar oynadıkça, playoff’ta birbirimize karşı nasıl savunma yapılacağını anlıyoruz.”

Bulls dördüncü çeyrekte 81-79 öne geçtikten sonra, Lakers ondan sonraki yedi dakikada 15-4’lük bir seri yakaladı, son 8 dakikada Chicago yalnızca 1 saha içi isabet buldu.

13. Lakers, New York’ta kazanır.

“Çıkıp iyi bir maç oynamak istedim ama çok hızlı başladılar. Başta iyi bir hava yakaladılar, bu yüzden ben de bir şeyler yapmaya çabaladım ve takıma hava yakalatmaya çalıştım. Çünkü iki ya da üç şut üst üste atarsam, herkesin aniden “Bu o gecelerden biri olacak” diyeceğini biliyordum. Bu onların hızını kesti.”

Bryant sezonun en iyi şut performanslarından birini ortaya koydu. Saha içinden 17’de 12, ilk çeyrekte 17 sayı attı.

Maçta, Lakers saha içinden yüzde 54 ile isabet buldu, yedi maçlık deplasman serisine başlarken 4. üst üste galibiyetini aldı.

12. Lakers kendi evinde Boston’a yenilir

“Arkadaşlarım alt üst olmuş durumda bence, öyle de olmalılar. En iyi takımlara karşı iyi oynamıyoruz, bu yüzden seviyemizi yukarı çekmeli ve eğer şampiyonluğumuzu koruyacaksak daha iyi olmalıyız. Bundan başka seçeneğimiz yok”

Lakers iç sahada, ezeli rakibi Celtics’e bu sezonki ilk maçında 13 sayı farkla kazandı.

Lakers sezonun yarısı aşılırken ligin en iyi yedi takımından yalnızca birini yenebilmişti.

11. Lakers 4 maç üst üste kaybeder

“Bizim ne kadar iyi olduğumuzu nereden biliyorsunuz? Biz iyiyiz. Bugün üçüncü üst üste şampiyonluğu mu kazanacağız? Muhtemelen hayır.

Bu Kobe’nin “Lakers, kendilerinin zannettiği kadar iyi bir takım değil mi?” sorusuna cevaptı.

Ayrıca bu Lakers’ın 4. kere kaybedişiydi, bu sefer sakatlıklarla boğuşan Houston takımına karşıydı.

Sezona 8-0’la başladıktan sonra Lakers 11 maçın 6’sını kaybetti.

10. Lakers San Antonio’ya son saniyede kaybeder

“Bence bu mental dayanıklılığı geliştiriyor. Kötü bir maçtı. İki savunma takımınız olunca, çoğunlukla bu şekilde oluyor.”

Lakers 22 saniye kalaya kadar 17-8’lik bir seri yakalamıştı. Spurs üçlüğü kaçırdı; ancak McDyess’ın topa dokunmasıyla Spurs kazandı.

Lakers kaybetse de, bu Los Angeles’ın doğru yola girmesinin adımıydı. Lakers ligin açık ara en iyi galibiyet oranına sahip takımı San Antonio karşısında ufak tefek hatalar yapmıştı.

9. Noel gününde Lakers Miami’ye kaybeder.

“Bu tip maçlar rakiplerimize bize ifade ettiğinden daha çok anlam ifade ediyor. Bence bu çizgide oynamalıyız. Daha konsantre oynamak, bu maçlara fazla önem göstermek… Sevmiyorum böyle şeyleri. Ne yapabileceğimizi biliyoruz, asıl problem bu.”

Her mağlubiyet kötüdür; ancak sezonun en çok takip edilen, ulusal televizyonda yayınlanan bir maçta 16 sayıyla kaybetmek daha acı vericidir.

Mağlubiyet, Lakers’ın trendini devam ettirdi, bu mağlubiyetten sonra kendi evinde Milwaukee’ye 19 sayıyla mağlup oldular.

8. Lakers 55 sayı farkla kazanır.

“Böyle bir şeyi hayal bile etmezsiniz. Sadece çıkar ve işinizi yaparsınız. Biz de bunu 48 dakika boyunca yaptık.”

Cleveland Cavaliers kesinlikle ligin en kötü takımlarından biriydi; ancak 112-57’lik skor ne olursa olsun çok büyük bir farktı.

Cleveland’ın attığı 57 sayı, Lakers tarihinin en az sayı yediği maçtı.

Cavaliers 1 sayı daha az atsaydı, Lakers NBA tarihinde rakibini ikiye katlayan ikinci takım olacaktı.

7. Andrew Bynum’ın ilk maçı

“Daha iyi oynadık. İşimizi daha iyi yaptık. Savunmamız harika bir iş çıkardı. Andrew orta mesafede ve ribauntta önemli bir fark yarattı. Daha iyiye gidiyor. Daha oturaklı ve daha aktif.”

Lakers, Andrew Bynum sezonun ilk maçını oynarken en iyi maçlarından birini oynadı.

Bunun önemli bir parçası Bynum’ın savunmasıydı, Lakers deplasmanda New Orleans’tan 88 sayı yerken, takım 13 galibiyet 3 mağlubiyet almıştı.

Maçta, Bynum 12 şut denemesinde 18 sayı attı, 6 ribaunt aldı.

6. Lakers Boston’da Kazanır

“Bu en iyi atmosferlerden biriydi”

Lakers Boston’daki maçı kazanmıştı.

Lakers 7 maçlık deplasman serisindeki 3. üst üste galibiyetini aldı ve kesinlikle sezonun en etkileyici galibiyetiydi

Maç, Boston taraftarları çok fazla ses çıkartmasıyla bitime 5 dakika kala başa baş hale geldi; ancak Lakers son dakikalarda galibiyeti kurtardı.

5. Normal sezonun ilk maçında Miami, Boston’a kaybeder

“Buna zerre önem vermiyorum”

Bu Kobe’nin Miami üç ay boyunca NBA’in en çok konuşulan takımı olduktan sonra ilk maçını kaybetmesi hakkındaki yorumuydu.

Takımı Lakers iki kere üst üste şampiyon olan Kobe Bryant, Heat çılgınlığına kapılacak son kişiydi.

Bryant’a göre, sezon sonunda bir şeyler ispat edene kadar Heat önemli bir takım değildi.

4. Potaya rötuş

“Potaya son rötüşları yapıyordum”

Bu Oklahoma City karşısında 101-94 galip gelirken son dakikalarda üç serbest atış kaçırmasıyla ilgili soruya Kobe’nin cevabıydı.

Kobe’nin sözüne gazetecilerden kahkahayla karşılık geldi; ancak bu tartışmalı bir açıklamaydı. Hele ki hakem Tim Donaghue’nin yönettiği maçlara bahis oynadığını düşününce.

3. Lakers Sezona Başlarken

“Biz oldukça iyi bir takımız. Birlikte oldukça iyi oynuyoruz. Derin bir kadromuz var, bencil değiliz ve size bunu izleteceğiz.”

Lakerslılar kendileri hakkında böyle düşünüyordu, Portland’ı 25 sayı geriden gelip yenmişler, 7.  maçlarında 7. galibiyetlerini almışlardı.

Bu noktada, taraftarlar ve medya Lakers’ın, Bulls’un 72 galibiyetlik rekorunu kırma ihtimali hakkında konuşuyordu. Hiçbiri Lakers’ın sonraki 12 maçının 6’sını kaybedeceğini bilmiyordu tabii ki.

2. Yüzük seromonisi

“Eğlenceliydi. Bu gece gelince ve bunun keyfini çıkarma şansını elde edince hep eğlenirsiniz ve bu gece daha özeldi çünkü hepimiz birbirimizi tanıttık.”

Lakers 2009-2010 şampiyonluğunu sezonun ilk maçından önce yüzüklerini aldılar. Önceki yılların aksine, Lakers oyuncuları Staples Center’daki taraftarların önünde birbirlerini tanıttılar.

Seromoniden sonra Lakers, Houston’ı 112-110 yendi.

1. Siyah Kuğu

“Memphis’teyken bile, iyi bir insandı, o hep çok nazikti, bembeyaz bir kuğuydu. Onu siyah kuğu haline getirmeliyim. En azından bazen.”

Gasol 2008’de Lakers’a takas olduğundan beri, Bryant, Gasol’ü daha agresif ve daha az tahmin edilebilir bir oyuncu haline getirmeye çalıştı.

New Orleans maçının ardından, Bryant, Black Swan filmine gönderme yaparak Gasol’e simsiyah bir kuğu olmasını söyledi, daha etkili olması gerektiğini de ilave etti.

Gasol sezonun en iyi maçlarından birini çıkardı ve 34 sayı attı.

Çeviridir.

Orijinali: http://bleacherreport.com/articles/615420-top-20-kobe-bryant-quotes-from-the-first-half-of-the-2010-2011-season/page/21

Yorum bırakın